Hverdagen.

Det kan være en stor omvæltning for et lille barn og jer forældre at starte i dagpleje. Der er meget nyt og meget foregår på en anden måde, end I og jeres barn er vant til.
For at gøre overgangen fra hjem til dagpleje så blid som muligt, vil det være godt for jeres barn, at I bruger tid på at lære de andre børn og husets rytme samt dagplejeren at kende.

I som forældre skal være trygge ved den dagplejer i har valgt til jeres guld, da jeres følelser mærkes markant af jeres barn. Hvis i har triviel spørgsmål så spørg, lad vær med at gå med uro i maven.
En af jer bliver i dagplejen sammen med jeres barn lidt ad gangen de første dage.
Gøre de første dage, hvor jeres barn er alene i dagplejen så korte som muligt (det jeres barn skal lære, er at når I går fra det, kommer I tilbage igen)
Gradvis gøre dagene længere
Aftal opstartsperiode med dagplejeren – jeg vil sige, at min erfaring siger mig, at i skal afsætte en uges tid.. derefter skal den lille og os i dagplejen, lære hinanden og finde en rytmen.
Formiddagen er der hvor børnene har mest overskud til nye indtryk og der forgår indkøring altid om formiddagen. 

 

Nedenstående er sådan ca. hvordan en dag kunne forløbe

6.30 8.45: Godmorgen og hyggetid
Vi siger godmorgen og hyggeleger indtil formiddagsmad – morgenmad tilbydes til de børn der kommer inden kl 7.00 hvis de ikke har spist hjemmefra og dem der har brug for formiddagslur bliver puttet.


8.45 – 9.15: Formiddagsmad


9.15 – 10.45: Aktivitets-, hygge og legetid
Vi leger og hygger indenfor eller udenfor, går en tur i området, tager på besøg eller får besøg af andre dagplejere, synger og spiller, bruger vores kroppe, tager på biblioteket, laver kreative aktiviteter, bager, laver mad eller på udflugter. Vi lære om fra jord til bord, planter og snakker om de forskellige årstider. 

ca. 11.00 

hjælper vi hinanden med at rydde op – så vaskes der små fingre og de små får en tør numse inde vi spiser frokost sammen

11.15: Frokost
11.45 – 12.15: Middagslur

Ca. 14.30/15.00 eftermiddagsmad som de står op
15.15 – 16.30: Fri leg inde eller i haven
Vi hygger og siger tak for i dag.

Facebook
Instagram